Demi (rechtsvoor) met de wethouder (rechtsachter) en de mensen die haar ondersteunen.
Demi (rechtsvoor) met de wethouder (rechtsachter) en de mensen die haar ondersteunen. Foto: Bob Awick

Juniorenkampioen Polesport Demi Brama gehuldigd

Sport

HUIZEN - Demi Brama (15), Nederlands Kampioen Polesport bij de juioren is vanmiddag gehuldigd door de gemeente. Wethouder Roland Boom overhandigde haar een bos bloemen.

Omdat een sporter op deze leeftijd het niet alleen kan, kregen ook haar ouders en andere belangrijke mensen voor haar sport een bos, waaronder de mensen van Corpus Acrobatics en sponsor Coronel.

WK
De jonge Huizense werd op haar twaalfde ook al Nederlands Kampioen bij de Novice. Toen haalde ze niet genoeg punten voor het WK. Nu heeft ze zich wel gekwalificeerd voor de WK dat van 12 tot en met 16 juli wordt gehouden in Taragona in Spanje.

Al vanaf haar zevende wilde Demi iets in het circus gaan doen. Toen zag ze acrobaten in doeken hun kunsten in de lucht doen in de Efteling. Haar droom is om ooit aan de slag te gaan bij Cirque du Soleil. 

Luchtacrobaat
Daarom is ze nu ook zelf aan het trainen bij Corpus Acrobatics. Hier wordt ze opgeleid tot luchtacrobaat. "Veel mensen willen wat,  maar weinigen werken er zo hard voor als jij", zei wethouder Roland Boom.

"Ik hoop dat ik met mijn woorden en deze bossen bloemen een klein beetje heb kunnen laten zien welke bewondering we hebben voor je ongelooflijke inzet."

Uit de krant