Duizenden basisschoolleerlingen doen aan pleinsport met buurtsportcoaches | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Speciaal voor de vakantie nam buurtsportcoach Mike kinderen mee naar het veldje naast de school in plaats van op het plein te sporten.
Speciaal voor de vakantie nam buurtsportcoach Mike kinderen mee naar het veldje naast de school in plaats van op het plein te sporten. (Foto: Bob Awick)

Duizenden basisschoolleerlingen doen aan pleinsport met buurtsportcoaches

  Sport

HUIZEN - Deze zomer hebben we een serie artikelen in het Nieuwsblad voor Huizen over de buurtsportcoaches en wat zij zoal doen. Deze keer gaat het over pleinsport, waar duizenden basisschoolleerlingen te maken krijgen met sporten op het schoolplein onder leiding van een buurtsportcoach.

De vakantie is net begonnen, maar tot de laatste vrijdag stond buurtsportcoach Mike Voet nog op het schoolplein van de Kamperfoelieschool aan de Delta. Het is een van de scholen waar hij 2x per week vanaf groep 3 pleinsport geeft.

Schoolplein
Als opleiding heeft hij Sport & Bewegen gedaan. "Elk half uur krijg ik een andere groep", vertelt hij. In plaats van dat de kinderen in hun pauze zelf iets gaan doen op het schoolplein, begeleidt Mike ze om met sport en spel lekker te bewegen.

"Vaak gebruik ik weinig materiaal. Zo kunnen de kinderen zelf ook makkelijk een spel spelen als ze thuis zijn of als ze zelf op het schoolplein mogen spelen", legt hij uit. Hij heeft verschillende spellen die hij met de leerlingen kan doen naast bijvoorbeeld voetbal, korfbal of tikkertje.

James Bond
"Bijvoorbeeld James Bond-trefbal. Dan worden de leerlingen in twee groepen verdeeld. Elk team heeft een James Bond en een verklikker. Wie geraakt wordt, moet buiten het veld van de tegenpartij gaan staan en mag daar de bal gooien."

"Wordt daar een tegenstander geraakt, dan mogen ze weer terug. Het doel is om te raden wie de James Bond is, die kan niet afgegooid worden. Wordt de verklikker geraakt, dan moet deze vertellen wie de James Bond is."

Beweging
Door het spel bewegen de kinderen ongemerkt behoorlijk, wat natuurlijk goed is voor hun gezondheid. Ze zijn over het algemeen meer in beweging dan normaal in hun pauze. "Ik doe dit nu 2,5 jaar en ik merk dat de kinderen nog steeds enthousiast zijn."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>