Hoofdklasseteam hockeydames klaar voor Den Bosch | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De dames die het dit jaar moeten gaan doen. Derde van links bovenaan aanvoerster Robin.
De dames die het dit jaar moeten gaan doen. Derde van links bovenaan aanvoerster Robin. (Foto: Bob Awick)

Hoofdklasseteam hockeydames klaar voor Den Bosch

  Sport

HUIZEN - Hockey Club Huizen heeft vanmiddag het nieuwe damesteam voor de hoofdklasse gepresenteerd voor de competitie van dit jaar.

Het team speelde vorig jaar voor het eerste in de hoogste klasse van het hockey en wist deze klassering te behouden. Dit was 20 jaar niet voorgekomen in het hockey.

Minder lief
Dit jaar moet het team volgens trainer Boaz Janssen net even wat minder lief zijn en de kansen die er komen zelf pakken. Daar is ook al hard voor getraind.

Vijf dames vertrokken vorig jaar om diverse redenen en daarom zijn vijf nieuwe teamleden aangetrokken: Tamara Gruter, Carolien Regtuijt, Annabel Weers, Daphne Koolhaas en Anne van Erp.

Topclubs
Alle dames komen van andere topclubs. Twee hebben al ervaring en de andere drie komen uit de selecties en gaan dit jaar voor het eerst hoofdklasse dames spelen.

Komende zondag krijgt het nieuwe team, dat voor het eerst aangevoerd gaat worden door Robin van den Ende, meteen een vuurdoop. Ze spelen thuis tegen landskampioen Den Bosch.

Extra scherp
Robin: "Vorig jaar debuteerde we in de hoofdklasse tegen Amsterdam en dat was een mooi moment. Dit jaar dus tegen Den Bosch. Redenen om extra scherp te zijn en er iets moois van te maken."

Olympisch judo-er Edith Bosch gaf na de presentatie een motiverende speech. Ze gaf de dames ook wat tips voor de wedstrijd. Onder andere dat ze elkaar helpen en er volle bak in moeten gaan.

Met elkaar
"Jullie hebben niets te verliezen en jullie kunnen het met elkaar", aldus Edith. De wedstrijd begint zondag om 12.45 uur en is gratis toegankelijk op het sportpark aan de Bestevaer.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>