[foto's]Rollatorloop valt in het water | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Regen en onweer teisterde de Nationale Rollatorloop in het Olympisch Stadion.
Regen en onweer teisterde de Nationale Rollatorloop in het Olympisch Stadion. (Foto's: Rollatorclub De Rustmaat)
foto's

Rollatorloop valt in het water

  Sport

HUIZEN De Nationale Rollatorloop waar Rollatorclub De Rustmaat gisteren aan mee deed is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.

Regen, maar met name onweer, deed de organisatie halverwege het evenement besluiten om de laatste onderdelen te laten vervallen.

Programma omgegooid
"Ze hadden het programma al meteen in het begin omgegooid, dus begon eerste het entertainment en werd daarna pas gelopen. Eerst de 90-jarigen en daarna de 400 meter", vertelt Ria van der Doef.

"Een van onze leden Gijs heeft nog wel meegedaan aan die 400 meter. Een ronde door het Olympisch Stadion in Amsterdam. Toen begon het echter weer te regenen en onweren."

Afgelast
De 1.000 meter en de 2,5 kilometer, de afstand waar de meeste leden van Rollatorclub De Rustmaat aan mee zouden doen, werden afgelast.

"We kregen nog wel allemaal onze medailles. We hadden immers allemaal in totaal 400 meter over de baan gelopen van de ingang naar de kleedkamers en terug."

Wekelijkse wandeling
Normaliter zou de club vandaag weer aan de wekelijkse wandeling zijn begonnen, maar om even bij te komen van het avontuur van gisteren hebben de leden vrij af.

"Maar volgende week beginnen we weer en we hebben de busjes en chauffeurs al gereserveerd voor 4 september. Dan is de Nationale Rollatorloop van volgend jaar en wagen we weer een poging."

De stemming zat er goed in en iedereen was op het slechte weer voorbereid.

Nee, niet de echte finish, maar de rollatorclub op weg naar huis na het afgelasten van de loop.

De deelnemers weer droog thuis met hun medaille, die ze wel allemaal hadden gekregen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>