Tennisvereniging Huizen bestaat 40 jaar | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Links voorzitter Mieke Bos met Helen Knoop, een van de oprichters van de club.
Links voorzitter Mieke Bos met Helen Knoop, een van de oprichters van de club. (Foto: Bob Awick)

Tennisvereniging Huizen bestaat 40 jaar

  Sport

HUIZEN - Helen Knoop richtte samen met haar man Gerard Knoop en buren Rudy en Nico Hoekman 40 jaar geleden Tennisvereniging Huizen op. "We waren nieuw in Huizen komen wonen in de Huizermaat en De Kuil zat vol", vertelt ze.

Ze herinnert zich nog goed dat ze naar de bijeenkomst ging van nieuwe bewoners, die de gemeente toen hield. "De toenmalige wethouder Wim van Velzen had wel oren naar een nieuwe tennisvereniging om zo de sport ook toegankelijker te maken voor meer mensen."

Advertentie
"We moesten aantonen dat we genoeg leden konden krijgen. Die moesten toen ook meteen al 25 gulden betalen. Na een advertentie kregen we al rond de 200 aanmeldingen."

De vereniging werd in 1978 officieel opgericht. Eigen banen hadden ze niet, ze mochten de openbare banen in het Stadspark huren. "Dat was best lastig, want op sommige uren moesten wij dan mensen wegsturen die geen lid waren", herinnert Helen zich.

Bouwkeet
"Al snel hebben we er een bouwkeet neergezet, zodat we beter toezicht hadden op de baan en we een soort kantine hadden. De kleedkamers deelden we met de voetbalvereniging." Ze vertelt hoe vanaf het begin iedereen verplicht een bardienst moest draaien.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>