[Foto's] Kids & Family Obstacle Run geslaagd evenement | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bob Awick
Foto's

Kids & Family Obstacle Run geslaagd evenement

  Sport

HUIZEN - De eerste editie van de Kids & Family Obstacle Run in Huizen afgelopen zondag was volgens de organisatoren een zeer geslaagd evenement. "Dit gaan we zeker herhalen en we hopen dat er dan nog meer partijen ons dan willen ondersteunen want zonder al onze vrijwilligers, sponsoren en buurtsportcoaches kunnen we dit niet."

De buurtsportcoach van Montris kinderopvang, Ivo Hougardy, kwam met het idee voor een obstakel run, simpelweg omdat dit er nog niet was. Maar al gauw kwam hij erachter dat het organiseren van deze ludieke run niet eenvoudig is. Daarom klopte Hougardy aan bij de mensen van Sportief Hardlopen Huizen om gebruik te maken van hun expertise.

Vervolgens werd buurtsportcoach Rubin Vos bij de organisatie gehaald. "En zo werden de handen in een geslagen en werd er gewerkt aan een plan", aldus Hougardy. "Het moest echt iets worden voor de bewoners in Huizen en dan vooral voor de kinderen en de ouders."

Zondag was de grote dag. En alles zat mee, ook het weer. Het prachtige herfstzonnetje kwam door en de jongste deelnemers (4 tot en met 7 jaar) 7 jaar stroomden binnen met hun ouders om de twee kilometer obstakel run te volbrengen. In het startvak werden de kinderen en ouders toegesproken door wethouder Roland Boom die het evenement officieel opende.

Daarna werden ze gelijk aan het werk gezet met een warming-up door Sportief Hardlopen Huizen. Met opzwepende muziek ging iedereen in beweging en werd Huizen als yel ingezet, de kinderen en ouders schreeuwden luidkeels mee 'Huizen'. Daarna gingen de hekken open en begonnen de kinderen met hun ouders aan de tocht. Klimmend over hekken en banken door naar de natuurlijke speeltuin waar de ouders eerst met hun kind op de nek door het water moesten lopen. 

Vervolgens waren er obstakels als een heuvel beklimmen om er vervolgens weer af te glijden en twee verschillende bootcamp parcours . Zelfs een echte skischans behoorde tot een van de obstakels. Ook stormbanen en waterglijbanen maakten van het geheel een top parcours. Bij de finish kregen de deelnemers nog een medaille. 

Vervolgens werd het parcours klaar gemaakt voor alle kinderen vanaf 8 jaar. Zij mochten de run alleen volbrengen, maar ook hier waren enthousiaste ouders die dit feestje niet wilden missen. De kinderen van 8 jaar en ouder moesten wel twee keer het gehele parcours doen om zo de vier kilometer af te leggen en een medaille binnen te slepen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>