Hockeydames Huizen wachten nog altijd op eerste competitiezege | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Huizen was zondag meerdere malen gevaarlijk voor het doel van Groningen.
Huizen was zondag meerdere malen gevaarlijk voor het doel van Groningen. (Foto: Bob Awick)

Hockeydames Huizen wachten nog altijd op eerste competitiezege

  Sport

HUIZEN - Ze waren er zo dichtbij zondag. Maar uiteindelijk moesten de hockeydames van Huizen tegen Groningen vlak voor tijd toch nog een tegendoelpunt incasseren. Daardoor eindigde de degradatiekraker in de Hoofdklasse in een 1-1 gelijkspel.

Echt tevreden met het resultaat konden beide teams, die met deze uitslag hun puntentotaal na acht wedstrijden verdubbelden, niet zijn. Huizen en Groningen staan met allebei twee punten vrij kansloos onderaan en nu al lijkt zeker dat een van deze twee teams rechtstreeks degradeert.

Huizen had vrijdag nog met 7-1 verloren in en tegen Amsterdam, de nummer 3 op de ranglijst en medekandidaat voor het kampioenschap. Het duel van zondag tegen Groningen op eigen veld was dus vele malen belangrijker. Tijdens het onderlinge treffen werd duidelijk dat Huizen misschien een mindere ploeg heeft dan Groningen, maar voor het doel wel slimmer en daadkrachtiger is.

Dat leidde na tien minuten tot de openingstreffer door de thuisploeg via Vera van Schagen. Huizen hield die voorsprong lang vast, kreeg ook kansen tegen een aanvallend onmachtig Groningen, maar zag de gasten in de slotfase toch op 1-1 komen. Want door een gele kaart voor Amber Folmer speelde Huizen met een speelster minder, waardoor de noorderlingen alles op de aanval gooiden en via Noor Hakker de 1-1 scoorden.

Komende weekend speelt Huizen tegen HDM, de nummer 9 op de ranglijst (Huizen staat elfde). Een week later is de streekderby in Huizen tegen Laren. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>