Foto: Bob Awick

Senioren kunnen 12 weken lang kennismaken met sporten met FitStars

  Sport

HUIZEN - FitStars, het project om senioren sociaal en actief in beweging te krijgen, start 12 november. Senioren die niet sporten en weinig bewegen kunnen voor 4 euro per keer 12 weken lang kennismaken met een van de geselecteerde sporten die speciaal zijn afgestemd op hun talenten en die passen bij het fysieke vermogen.

Als ze de sport leuk vinden, kunnen ze daarna lid worden van de sportvereniging en doorgaan met sporten. "Het project is bedoeld om mensen sociaal in beweging te krijgen. Er is dan ook een gezellig koffie- of theemoment bij elk van de activiteiten", legt Anita Campbell uit.

Samenwerking
Zij heeft met Rubin Vos de leiding over het project FitStars. Rubin: "Het programma is een samenwerking van Sport Platform Huizen, de gemeente, Versa Welzijn en NOC*NSF en er is een subsidie voor verstrekt."

Anita: "Op dit moment doen vijf sportverenigingen mee: s.v. Huizen met walking football, Tennisvereniging Huizen met touchtennis, Laresz met dansen en fitness, Turnlust met sportmix en Osorezu Budosporten met Veilig op straat. Deze activiteiten zijn uit te proberen de 6 weken voor kerst en de 6 weken daarna."

Sporten
Nora Tee (74) en Stanley Tee (83) gaan niet meedoen aan het programma, omdat zij zelf al heel veel sporten. Jac de Kruijff (80) juist wel: "Ik heb van huis uit wel meegekregen om te sporten en ik heb vroeger wel veel gesport, maar door omstandigheden zeker het laatste jaar niet meer."

"Soms word ik het zat en dan stop ik ermee. Sport is niet zaligmakend. Er zijn nog veel meer leuke dingen te doen, zoals de schouwburg bezoeken. Ik weet wel dat sporten goed voor mij is, daarom ga ik bij FitStars meedoen aan walking football en touchtennis."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten