Afbeelding
Foto's: Bob Awick

Belangrijke zege Zuidvogels tegen Victoria

Sport

HUIZEN - In de eerste klasse van het zaterdag amateurvoetbal heeft Zuidvogels uitstekende zaken gedaan. De Huizers waren met 2-0 te sterk voor het Hilversumse Victoria en stijgen daardoor van de dertiende naar de achtste plaats.

De wedstrijd op de Wolfskamer was een inhaalduel. De streekderby ging eerder dit seizoen niet door wegens de viering van het 125-jarig jubileum van Victoria. Nu bezetten beide teams tijdens de aftrap de dertiende en veertiende positie op de ranglijst: voorlaatste en laatste. 

Maar tijdens het duel bleek al snel dat Zuidvogels, dat vorig seizoen degradeerde, een maatje te groot was voor promovendus Victoria. De 2-0 overwinning - twee doelpunten van Davies Emanuel - was dan ook meer dan verdiend. Het was aan uitstekend keeperswerk van Victoriadoelman Giovanni Santangelo te danken dat de schade bleef beperkt tot slechts twee tegentreffers.

Dat was ook de kritiek van de winnende Zuidvogels coach Juan Fernadez Coto: "Twee doelpunten zijn veel te weinig", sprak de oefenmeester na afloop. "We waren na het eerste kwartier constant de betere ploeg. Onze keeper heeft slechts één of twee serieuze reddingen moeten verrichten. Ons probleem is het scorend vermogen. We creëren wel kansen, maar kunnen dat niet omzetten in doelpunten. We hebben drie keer 1-1 gespeeld; dus verdedigend zit het wel goed. Ik verwacht dat in de komende wedstrijden dat het vizier bij de spelers beter staat afgesteld."

Coto heeft vertrouwen in de toekomst. "Het is een knotsgekke competitie. Er zijn nog maar zeven wedstrijden gespeeld. Win je twee keer dan sta je in de bovenste helft; verlies evenzoveel maal, dan zak je naar de degradatie zone. Onze doelstelling is om dit seizoen bij de top vijf te eindigen."

Uit de krant