Avondvierdaagse staat op losse schroeven door tekort vrijwilligers | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Zeker op de slotavond lopen veel mensen mee met de avondvierdaagse. Geschat wordt dat dit er 5.000 zijn.
Zeker op de slotavond lopen veel mensen mee met de avondvierdaagse. Geschat wordt dat dit er 5.000 zijn. (Foto: Bob Awick)

Avondvierdaagse staat op losse schroeven door tekort vrijwilligers

  Sport

HUIZEN - Bestuur en vrijwilligers van de Avondvierdaagse Huizen zijn tot de conclusie gekomen dat het tekort aan mensen voor de voorbereiding en uitvoering van de avondvierdaagse zo dusdanig groot is geworden dat het onmogelijk is om een leuke en veilige avondvierdaagse te organiseren in Huizen.

Tenzij er zich een groot aantal vrijwilligers meldt, zowel voor de voorbereiding als op de avonden zelf. Op 12 januari wordt een definitief besluit genomen of het evenement in 2019 wel door zal gaan.

Populair evenement
De avondvierdaagse in Huizen is een populair evenement. Per avond lopen er minimaal 2.500 mensen mee en de schatting is op de laatste avond, de donderdag, zelfs het dubbele.

"Een avondvierdaagse komt echter niet vanzelf van de grond, daar zijn veel mensen voor nodig. In 2018 waren de tekorten al merkbaar en was de druk een stuk hoger dan in voorgaande jaren. Mensen moeten meer werken, langer werken en zijn langer onderweg van en naar hun werk", legt vicevoorzitter Robert Pastijn uit.

Voorbeeld
Als voorbeeld van het tekort aan mensen geeft hij het uitzetten en controleren van de routes voor de 5 en 10 kilometer. "Normaal werk je met twee personen op een route. De een zet de route uit en hangt de pijlen op, de ander controleert of alle pijlen nog goed hangen. Met twee routes zou je hiervoor dus vier vrijwilligers moeten hebben."

Hij meldt dat door het gebrek aan vrijwilligers de 15 kilometer al enige tijd geleden is geschrapt. "Ook omdat er slechts een beperkt aantal lopers was voor deze afstand, was dit de eerst stap om te kunnen bezuinigen op mensen."

Frustrerend
Financieel is er geen probleem met de organisatie. "We hebben alle materialen, de kennis en voldoende in kas om onverwachte zaken op te kunnen vangen."

Zuchtend gaat hij verder: "Het frustrerende is dat het ook een populair evenement is gezien de grote opkomst uit zowel Huizen als Blaricum. We missen heel simpelweg handen en inzet van mensen tijdens de voorbereiding en uitvoering."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>