[foto's en video's] Burgemeester doet in stijl mee aan nieuwjaarsduik | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De burgemeester deed keurig in pak mee aan de nieuwjaarsduik.
De burgemeester deed keurig in pak mee aan de nieuwjaarsduik. (Foto's: Bob Awick - video's: Carin van den Berg)
foto's en video's

Burgemeester doet in stijl mee aan nieuwjaarsduik

  Sport

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft vandaag in stijl meegedaan aan de Gebr. Van der Hulst - Nieuwjaarsduik Huizen. Hij was in keurig pak gekleed.

Hij was niet de enige bijzondere gast onder de 450 deelnemers die vandaag om 15.00 uur een duik in het frisse water van het Gooimeer aan de Zomerkade nam.

Wethouders
Ook wethouders Maarten Hoelscher en Roland Boom waagden de sprong in het water. De laatste was vergezeld door zijn zoon.

Na een korte gelukswens voor het nieuwe jaar van wethouder Marlous Verbeek en een gezamenlijke warming up met Mark Vonno renden de deelnemers naar het water.

Erwtensoep
Veelal werd er al snel teruggekeerd naar de kant om snel de droge en warme kleren weer aan te trekken en om te genieten van een bak erwtensoep.

"Ik had het niet koud toen ik het water in ging", bekende burgemeester Sicko Heldoorn. "Wel toen ik er uit kwam, want ik had mijn pak aan. Dat beschermde me eerder wel tegen de wind."

Koude voeten
Wethouder Maarten Hoelscher klaagde na afloop alleen over koude voeten en wethouder Roland Boom had geen problemen ondervonden met de korte duik in het water.

De duik werd voor de derde keer gehouden en zette zich dit jaar in voor het project 'End Plastic Soup Now'. Een project in samenwerking met de Rotary clubs in Huizen voor het verminderen en het bewust worden van plastic gebruik en hoe we dat kunnen verminderen.

Het ging vooral om de bewustwording, maar er is ook nog een bedrag van rond de 500 euro opgehaald voor dit goede doel.


Een impressie van Nieuwjaarsduik Huizen 2019.


De aankondiging van de deelname van speciale gasten.

Niet alleen de burgemeester was er netjes voor gekleed.

Deze hele groep deed mee.

In spanning afwachten op de start.

Rennend het water in.

En trots er weer uit.

Nagenieten met erwtensoep.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>