Enkele vrijwilligers die hard hebben gewerkt aan het clubhuis, met linksvoor René en Maarten. Rechts staat voorzitter Kees.
Enkele vrijwilligers die hard hebben gewerkt aan het clubhuis, met linksvoor René en Maarten. Rechts staat voorzitter Kees. Foto: Bob Awick

Voetbalvereniging HSV De Zuidvogels toont trots vernieuwde clubhuis

Sport

HUIZEN - Het vernieuwde clubgebouw van voetbalvereniging HSV De Zuidvogels aan de Bestevaer 3 is af. Gisteren is het met een besloten feest geopend en zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken tijdens de open dag.

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en alle geheimen van het clubgebouw ontdekken. Voor de jeugd zijn er verschillende activiteiten.

Trappen
Bij een bezoek aan het clubgebouw vallen als eerste de majestueuze en uitnodigende trappen op die leiden naar het terras naast de kantine. Vanaf daar kunnen toeschouwers voortaan voetballers op diverse velden zien spelen.

Wie van het terras naar de kantine gaat, ziet meteen een logo van de club in de mat. Het logo is, maar dan net even anders, ook verwerkt in de bar. Een bar die voor een groot deel bestaat uit Europees eiken.

Vrijwillige uurtjes
Maarten de Graaf, die samen met René de Graaf - geen familie - de kantine beheert, heeft er heel wat vrijwillige uurtjes werk in zitten. Hij werkt bij sponsor Rapotec BV, die hem de ruimte bood om in het bedrijf met de bar aan de slag te gaan.

"Het verhaal gaat dat een lid van Zuidvogels een eik in de tuin had staan. Deze is gekapt en in stukken naar Zwaartafelen in Amersfoort gegaan", vertelt Maarten. Dit bedrijf maakt op maat tafels. "Wij hebben nu dat stuk hout van hen gekregen en dat is in de bar verwerkt. Ik heb pas nog de laatste laklaag er op aan gebracht."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant