Judoka Nadiah (links) behaalde een zilveren medaille op het sterk bezette toernooi.
Judoka Nadiah (links) behaalde een zilveren medaille op het sterk bezette toernooi. (Foto's MarcokrachtenFotografie)

Nadiah Krachten haalt zilver op Dutch Open Espoir

  Sport

HUIZEN - Judoka Nadiah Krachten (18) van onder andere RebelSport heeft afgelopen weekeinde de zilveren medaille gehaald in de klasse -21/-63 kg bij het Matsuru Dutch Open Espoir in Eindhoven,

Na een voorbereiding van internationale wedstrijden en trainingsstages was het voor Nadiah een mooi moment om te kijken welke stappen er gemaakt zijn in de afgelopen periode.

Sterk bezet
Op het sterk bezette internationale toernooi trof ze in de voorronden achtereenvolgend een Franse, Duitse, Belgische en Nederlandse judoka, waarbij ze alle partijen wist te winnen. 

In de finale kwam ze uit tegen een Luxemburgse. De judoka's waren aan elkaar gewaagd en dat leidde tot een Golden Score. In deze Golden Score werd het beslissend punt, waarbij beide judoka's het punt opeiste, in het voordeel van de Luxemburgse beslist.

Tevredenheid
De judoka kijkt met het behaalde zilver positief terug op haar eerste grote toernooi van het seizoen. Gezien de concurrentie, vooruitgang en de intensieve trainingsperiode was de teleurstelling om het missen van goud snel omgezet naar tevredenheid.

Met het behalen van het zilver op dit prestigieus toernooi werd een eerste stap gezet van wat een mooi succesvol seizoen moet gaan worden. De komende periode staan het Nederlands kampioenschap, internationale toernooien, Europacup wedstrijden en trainingsstage's op het programma.

Meer berichten