Op je vrije zaterdag sporten op je school: het in Frankrijk populaire steps.
Op je vrije zaterdag sporten op je school: het in Frankrijk populaire steps. (Foto: Bob Awick)

Sporten om elkaars cultuur beter te leren kennen op Erfgooiers College

  Sport

HUIZEN - Sport als manier om te leren samenwerken en elkaar beter te leren kennen. Daarover gaat het uitwisselingsproject waar het Erfgooiers College aan meedoet. Vorige week kwamen Franse en Ierse leerlingen naar Huizen om te sporten en kennis te maken met de Nederlandse (school)cultuur.

Donderdag werd het project gestart met een softbaltraining bij de jubilerende base- en softballvereniging De Zuidvogels. Zaterdag werd rond het Erfgooiers College ook deelgenomen aan schoolsporten, zoals het Ierse hurling (een snel teamspel met een soort hockeysticks) en het in Frankrijk populaire steps.
"Het was even zwaar voor de Franse gasten, gewoon een boterhammetje mee naar school in plaats van een uitgebreide lunch. Maar dat is juist het leuke hiervan: elkaar leren kennen", vertelt docente Frans, Carla Magalhaes. Kennismaken met elkaars cultuur is namelijk een van de doelen van het internationaal project dat gesteund wordt door Erasmus+, het subsidieprogramma van de Europese Unie. De leerlingen gaan over een week naar Ierland.

Meer berichten