Huizer doet marathonmudrun voor Hersenstichting | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Quintus Sluijter.
Quintus Sluijter.

Huizer doet marathonmudrun voor Hersenstichting

  Sport

HUIZEN - Een marathon door de modder en over obstakels. Menigeen moet er niet aan denken. Quintus Sluijter gaat zaterdag de uitdaging aan voor de Hersenstichting.

Een uitdaging. Daar houdt hij wel van. De 24-jarige Huizer Quintus Sluijter gaat zaterdag 13 april 42 kilometer door de modder rennen. Hij wil daarmee aandacht vragen voor de zeldzame hersenziekte CAA.

Modder, greppels, sloten 42 kilometer lang. Waarom?
"Ik hou wel van een uitdaging. Ik deed al vaker mee aan mudruns. Het is enorm leuk om te doen. Rennen, lekker vies worden. Nu ga ik de 42 kilometer doen. De baan bestaat ook uit ruim 100 obstakels. Je moet tijgeren onder netten door, klimmen en slingeren aan zogenaamde monkeybars. Ik ben al maanden bezig met hardlopen en de laatste maanden met krachttraining en zwemmen."

De opbrengst van jouw actie is voor de Hersenstichting, hoe is dat gekomen?
"Jaren geleden is de vader van mijn stiefbroertje en -zus overleden aan een zeldzame hersenziekte, CAA. Zij zijn hun vader voor altijd kwijt. Ze zijn echt mijn familie geworden en hebben mij vaak geholpen, staan altijd voor me klaar. Als eerbetoon aan hun vader en als dank voor hun hulp wilde ik wat terugdoen."
Wat is CAA voor ziekte? "Het speelt zich af in de bloedvaten van de hersenen. Daar hopen giftige eiwitten zich op. Dat zorgt voor infarcten en hersenbloedingen en dus voor verlamming, dementie en uiteindelijk ga je er dood aan."

Hoe reageerde je familie?
"Ze hadden dit niet verwacht. Mijn broertje zei zelfs dat hij nooit huilt, maar dat ik het nu geflikt had bij hem."

Hoeveel geld hoop je op te halen?
"Ik hoop 2500 euro."

Doneren kan HIER


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>