Sicko Heldoorn zeilde de nieuwe boot zelf de haven in.
Sicko Heldoorn zeilde de nieuwe boot zelf de haven in.

Burgemeester doopt nieuwe lesboot voor stichting Gooimeerzeilen

  Sport

HUIZEN - Het was niet het beste weer, maar dat deerde burgemeester Sicko Heldoorn niet. Als fervent zeiler 'doopte' hij zaterdagmiddag in de sneeuw de nieuwe boot voor Stichting Gooimeerzeilen door de valk de haven in te varen.

De nieuwe valk is ter vervanging van een oude zeilboot en werd ludiek de GMZ35 genoemd; Gooimeerzeilen 35 genoemd naar het 35ste seizoen van de stichting. Het was de bedoeling dat Heldoorn de boot zou dopen door er, zoals gebruikelijk, een fles champagne op stuk te slaan. Maar de burgemeester, ook zeilexpert, maakte de stichting er op attent dat alleen vrouwen dat mogen. Hij besloot zelf daarom de Valk de haven in te varen.

Stichting Gooimeerzeilen werd ooit opgericht vanuit het jeugdwerk en nog steeds is het een vereniging waar het mogelijk is voor een schappelijk bedrag zeillessen te volgen. Vrijwilligers geven zeillessen aan jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar. Het is de enige vereniging in Huizen en nabije omgeving die zeillessen geeft.

Het gaat om zes lessen waarin de beginselen van het zeilen worden geleerd. De lessen zijn verdeeld in theorie en praktijk en worden gegeven zodra weer een groep zich in heeft geschreven. Zeillessen zijn op afspraak en vanaf twee tot vier personen per groep te reserveren. Ze kunnen zowel overdag als in de avond en weekeinde gehouden worden. 

"Helaas is er tegenwoordig weinig animo onder jongeren om te leren zeilen", vertelt Evelien Schipper, voorzitter van Gooimeerzeilen. De stichting wil daar graag verandering in brengen en houdt daarom 7 en 8 mei in de avond gratis zeillessen om kennis te maken. Zaterdag 11 mei is er van 11.00 tot 16.00 uur een open dag en ook dan kan er gezeild worden. Inschrijven voor de (gratis) zeillessen kan via www.gooimeerzeilen.nl.

Meer berichten