De eerste recreanten kwamen vorige week zaterdagmiddag het bad bezoeken.
De eerste recreanten kwamen vorige week zaterdagmiddag het bad bezoeken. (Foto: Bob Awick)

Sijsjesberg verwacht veel bezoekers dit seizoen

  Sport

HUIZEN - Openluchtzwembad De Sijsjesberg verwacht meer bezoekers dan in 2018, want het bad verkocht een recordaantal abonnementen.

Het was even doorbijten voor de eerste zwemmers vorige week zaterdagochtend. De buitentemperatuur was niet onaangenaam, maar de eerste duik in buitenzwembad De Sijsjesberg was een frisse voor de ruim zeventig deelnemers aan de prestatietocht.

Start zwemseizoen
Het zwemmen van banen, maximaal 10 kilometer, was de officiële start van het zwemseizoen in het gemeentelijke openluchtbad aan de Ericaweg. De langeafstandzwemmers en triatleten doken in een bad dat ongeveer 23 graden was. De baden worden verwarmd door zonnecollectoren en eventueel ondersteund door gasverwarming.

‘s Middags konden vanaf 13.00 uur recreanten komen zwemmen. Daar werd ook goed gebruik van gemaakt. Het belooft weer een mooi seizoen te worden voor het bad, vertelt bedrijfsleider Erik Oldenzeel.

Abonnementen
Zo verkocht hij ruim 600 abonnementen, meer dan het jaar ervoor. “Nu is dat ook wel normaal na zo’n warme zomer als vorig jaar. Dan merk je dat mensen dan toch maar een abonnement aanschaffen.”

Sinds dit zwemseizoen is De Sijsjesberg officieel een rookvrije plek. “Voor verstokte rokers is dat wellicht niet fijn, maar ik heb tot nu toe alleen maar positieve reacties gehoord”, zegt Oldenzeel.

Zwemvierdaagse
Het zwembad is tot en met 8 september open. Van 25 tot en met 28 juni wordt de zwemvierdaagse gehouden. Op vrijdag 19 juli is het kampioenschap Bommetje. Op Koningsdag is het bad gesloten.

Meer berichten