Kinderen konden met verschillende watersporten kennismaken in de aanloophaven.
Kinderen konden met verschillende watersporten kennismaken in de aanloophaven. (Foto: Ruud van Gisbergen)

Optimist on Tour laat 578 kids kennismaken met watersport

  Sport

HUIZEN - Optimist on Tour heeft van 9 tot en met 11 mei 578 kinderen laten kennismaken met watersport.

De brugwachters van Huizen organiseerde samen met het Watersportverbond en de gemeente Huizen een watersportfestijn om de Aanloophaven weer op de nautische kaart te zetten. Daarbij geholpen door het mooie weer.

Scholen
Donderdag en vrijdag waren de scholen aan de beurt. De leerlingen hadden zich in de dagen voorafgaand aan de waterdoop kunnen voorbereiden met instructievideo's in de klas.

Ze kwamen dus goed voorbereid aan in de haven waar zij werden ontvangen door enthousiaste instructeurs die alles in het werk stelde er een onvergetelijke belevenis van te maken.

Laboratorium
De scholieren konden op het water kennis maken met kano varen, suppen en optimist zeilen. Op kant was ook een waar laboratorium gebouwd, waar in laboratorium jas verschillende waterproeven werden uitgevoerd.

Leerlingen van de 2e Montessorischool vielen met hun neus in de boter toen bleek dat hun instructeur niemand minder was dan burgemeester Sicko Heldoorn.

Watersportdiploma
Zaterdag konden kinderen zich individueel inschrijven. Veel kinderen hadden hun ouders en opa's en oma's meegebracht die op de kade stonden te kijken. Alle kinderen slaagden glansrijk en gingen naar huis met een echt watersportdiploma.

Avontuurlijke ouders en andere belangstellenden werden door Gooimeerzeilen en de brugwachters het water mee opgenomen in Valken. De Buurtsportcoaches verzorgde supclinics en de Modelbouwclub maakt de haven onveilig met racende modelbouwboten.

Meer berichten