Wethouder Roland Boom doopt de boot met wat hulp. Links voorzitter Erica de Vries.
Wethouder Roland Boom doopt de boot met wat hulp. Links voorzitter Erica de Vries. (Foto: Bob Awick)

Kleine Huizer Roei Vereniging van start

  Sport

HUIZEN - Wethouder Roland Boom viel de eer te beurt om afgelopen vrijdagmiddag de eerste boot van de kersverse Kleine Huizer Roei Vereniging (KHRV) te mogen dopen. Met een puts water en wat hulp werd de Pilot Gig, het type roeiboot waar de vereniging mee roeit, Vróm en Tóm, Huizer dialect voor heen en weer, gedoopt.

De roeivereniging heeft haar thuisbasis in Jachthaven 't Huizerhoofd. Pas in januari werd het idee geopperd om de vereniging op te richten. "Ik maakte er altijd grapjes over met mijn vriendin Karin Maas", vertelt Erica de Vries, die voorzitter is.

Leden
"We zijn beide hockeysters en roeien is een sport die je vaak gaat beoefenen na het hockeyen. Karin is nu gestopt, ik nog niet, maar ik ga kijken of ik het kan combineren. Toen ook nog eens de voorzitter van de jachthaven erover begon, hebben we gezegd: we gaan het gewoon doen. Als we tien leden hebben, beginnen we. Inmiddels zijn het er al 14."

Gekozen werd voor het Pilot Gig-roeien. "Dat is een hele toegankelijke manier van roeien. Hij is breder dan een kano en is rank en slank. Het kost niet zo heel veel kracht om hem in beweging te krijgen. Je zit met zes personen om en om in de boot en roeit met één riem per persoon. Daarnaast is er plek voor een stuurman of -vrouw."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten