Gerson in zijn slaapkamer, waar hij ook kan trainen, met op de achtergrond al zijn behaalde prijzen.
Gerson in zijn slaapkamer, waar hij ook kan trainen, met op de achtergrond al zijn behaalde prijzen. (Foto: Bob Awick)

Karateka Gerson Wattilete (14) zoekt sponsoren

  Sport

HUIZEN - Gerson Wattilete (14) heeft al heel wat wedstrijden gewonnen in zijn sport karate. Zo schreef hij al een wereldkampioenschap in de stijl Wado Ryu op zijn erelijst bij en won hij twee keer het Nederlands kampioenschap.

Inmiddels zit hij bij de A-selectie van Jong Oranje en kreeg hij vorig weekeinde te horen dat hij de talentenstatus B van het NOC*NSF heeft gekregen. Om echt door te groeien als atleet en om zijn droom om een Olympische medaille te behalen waar te maken, zijn dringend sponsors nodig.

Langs gaan
Die mogen zich melden, maar binnenkort stapt Gerson samen met zijn ouders op de fiets om bedrijven langs te gaan om hem te steunen. "Er is voor dit jaar en komend jaar zo'n 6.000 euro nodig om alle reiskosten naar buitenlandse wedstrijden voor Gerson te betalen", legt zijn vader René uit.

"Wij, of een van ons, gaan ook mee, want hij kan nog niet zonder begeleiding op reis, maar wij betalen dat zelf. We zijn echter een doodgewoon gezin uit Huizen en kunnen helaas niet alle kosten zelf opbrengen."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten