Droogsurfen is een van de mogelijkheden.
Droogsurfen is een van de mogelijkheden. (Foto: Surfclub Gooimeer)

Surfclub Gooimeer houdt Opstapdag en Ruilbeurs

  Sport

HUIZEN - Surfclub Gooimeer aan de Zuiderzee 63 houdt zondag 23 juni van 12.00 tot 17.00 uur een Windsurf Opstapdag en een Ruilbeurs voor surfspullen.

Bij de Windsurf Opstapdag kunnen belangstellenden kennismaken met het windsurfen. Ze kunnen 'droogsurfen' op een simulator of de eerste echte surfstapjes zetten op het water.

Proefles
Tijdens de opstapdag kunnen ze namelijk gratis een proefles volgen. Hiervoor zijn negen windsurfboards beschikbaar. De instructeurs van de club staan klaar om bezoekers te begeleiden.

Ook is er informatie te krijgen over wat het lidmaatschap van de surfclub te bieden heeft, waaronder surflessen, gebruik van de kleedkamers en toiletten en stalling van je surfboard.

Suppen
Bij de opstapdag kan ook kennisgemaakt worden met de nieuwe rage: het 'stand-up paddle surfing', oftewel 'suppen'. Je staat dan op een board en beweegt je voort met een peddel. Bezoekers kunnen dit zelf ook uitproberen op 23 juni.

Wie surfspullen over heeft of toe is aan een grotere maat surfpak kan ook terecht bij de surfclub. Tijdens de opstapdag kan iedereen namelijk overtollige surfspullen verkopen of ruilen. De surfclub biedt daarvoor de faciliteiten, maar verkopers zijn zelf verantwoordelijk voor de spullen.

Zie ook surfclub.nl.

Meer berichten