De start van het zwemmen vindt weer plaats in de werkhaven.
De start van het zwemmen vindt weer plaats in de werkhaven. (Foto: Carin van den Berg)

Fietsparcours Triathlon Huizen aangepast

  Sport

HUIZEN - De 34e Triathlon Huizen wordt zondag 23 juni gehouden. De zwemstart vindt weer plaats in de werkhaven achter het Fletcher Hotel in het Nautisch Kwartier.

Vervolgens vertrekken de deelnemers om te gaan fietsen op het parcours dat ten opzichte van vorig jaar is aangepast.

Finish
Daarna wordt er gelopen met een finish op De Wolfskamer achter de skibaan. De organisatie verwacht met de verbetering van het fietsparcours een nieuw record.

De 34e Triathlon Huizen was nog heel even onzeker. Het gebrek aan vrijwilligers, met name verkeersregelaars, speelde de organisatie parten.

Burgemeester
Na een oproep meldden zich gelukkig nog voldoende mensen aan, waaronder de burgemeester, en kon besloten worden dat het evenement gewoon door kon gaan.

"Een van de grootste uitdagingen voor een evenement als Triathlon Huizen is altijd het vinden van voldoende vrijwilligers en verkeersregelaars."

Veilig
"Er hebben zich deze keer ruim 500 deelnemers ingeschreven en dankzij 150 vrijwilligers en 70 verkeersregelaars is er alles aan gedaan om de wedstrijd veilig te laten verlopen", legt voorzitter Peter Korzelius van de Stichting Triathlon Huizen uit.

"Naast een gezellige dag en de eeuwige dank van deelnemers, publiek en organisatie krijgt iedere vrijwilliger een uniek Triathlon Huizen T-shirt en een lunchpakket."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten