Ook de watersporten presenteren zich weer en jeugd kan leren zeilen bij Optimist on Tour.
Ook de watersporten presenteren zich weer en jeugd kan leren zeilen bij Optimist on Tour. (Foto: Laurens Morel)

Haven bruist zaterdag tijdens Huizer Havendag

  Sport

HUIZEN - De haven van Huizen bruist zaterdag 22 juni. Dan wordt van 10.00 tot 17.00 uur weer de Huizer Havendag gehouden.

Vier teams uit Elburg, Harderwijk, Spakenburg en Huizen strijden onder andere in historische setting tegen elkaar in om de trofee van de Huizer Haringrace. 

Havenmarkt
Daarnaast is een Havenmarkt op de Havenstraat. Deze braderie bestaat uit met maar liefst 100 kramen. Ook oude ambachten en palingrokers zijn van de partij.

Aan de kade liggen diverse bijzondere schepen, die door de bezoekers bekeken kunnen worden. Een stoomsleper en de maaiboot zijn onder andere aanwezig.

Botterwerf
Op de Botterwerf werken de vrijwilligers van de Stichting Huizer Botters aan de restauratie van een van de botters. Hier kunnen bezoekers ook meer te weten komen over de oude Zuiderzeevisserij.

Daarnaast kunnen zij de smederij bezoeken, de expositie van het Huizer Museum bekijken en genieten van oude Huizer klederdracht of een tochtje maken op één van de historische botters.

Watersporten
Liefhebber van watersporten kunnen bij de werkhaven aan het eind van de Havenstraat terecht.  De KNRM en reddingsbrigade, het Goois Duikgenootschap, de Scouting, modelbouwclub en het Sportplatform Huizen geven diverse demonstraties.

Daarnaast kan de jeugd gratis kennismaken met zeilen in de Optimist on Tour promotie van het Watersport verbond. Kijk voor meer informatie op huizerhavendag.nl.

Meer berichten