Remco Frankin, links, met zijn tegenstanders van de Dunkcontest.
Remco Frankin, links, met zijn tegenstanders van de Dunkcontest.

Remco Frankin vierde in WK 3x3 dunkcontest

  Sport

HUIZEN - Remco Frankin uit Huizen en lid van basketbalvereniging Quick Runners is zaterdag vierde geworden bij het WK 3x3 duncontest in Amsterdam.

Na vrijdag als Nederlandse deelnemer in de kwalificatieronde door twee zekere, maar wel aantrekkelijke dunks zich te hebben gekwalificeerd, kon Remco Frankin als eerste Nederlander optreden in de finaleronde van zaterdag.

Museumplein
Op het Museumplein in Amsterdam, waar het Wereldkampioenschap 3x3 Basketball werd gespeeld, traden de vier beste dunkers van deze WK aan, waaronder Remco.

Zijn tegenstanders zijn professionele beoefenaars van deze activiteit, waarbij de beoordeling gedaan wordt op hoogte, vaardigheid en spektakel.

Unieke prestatie
Ondanks sterke aanmoediging van vrienden en familie, waren onder andere Vadim 'Miller' Poddubchenko (Ukraine) en Piotr Grabowski (Polen) te sterk voor de Huizer, die daarmee op de vierde plaats eindigde.

Zijn vierde plaats is wel een unieke prestatie, want nog nooit eerder deed een Nederlander mee aan dit spektakel van het basketbal op een WK 3x3.

Meer berichten