Dagelijks verzamelden ruim honderd kinderen zich voor de activiteiten.
Dagelijks verzamelden ruim honderd kinderen zich voor de activiteiten. (Foto: Sonrise Huizen)

Geslaagde sport- en spelweek Sonrise

  Sport

HUIZEN - Sonrise heeft in de eerste week van de basisschoolvakantie op het veldje naast basisschool de Ark dagelijks sport en spel aangeboden aan de kinderen en tieners uit de buurt.

Het sportteam bestaat uit jongeren van verschillende kerken die het leuk vinden om te sporten en contact te leggen met kinderen en andere jongeren.

Opkomst
De opkomst was zeer groot. Elke middag kwamen er meer dan honderd kinderen op het evenement af om spelletjes te doen, op het springkussen te gaan, te knutselen en te sporten.

In de avond kwamen er steeds rond de twintig tieners af op de gezelligheid op en rond het veld. Op donderdag was er een barbecue voor iedereen die dat lekker vond. Aan het einde van de maaltijd konden de 250 bezoekers genieten van een aantal acts tijdens het open podium.

Contact
Sonrise Huizen is een samenwerking tussen verschillende kerken uit Huizen. Het doel is om met sport en spel contact te leggen met de mensen uit de buurt en hen te vertellen wat zij geloven.

In de pauze halverwege het programma doet het sportteam dit door middel van een toneelstukje met uitleg. Als aandenken konden de kinderen elastische bandjes met verschillende kleuren verzamelen die stonden voor het verhaal van de dag. Deze bandjes werden ware collectors items.

Volgend jaar
De organisatoren van het interkerkelijke evangelisatieproject zijn heel enthousiast over het succes. Ze hopen volgend jaar dit evenement ook op minimaal twee locaties tegelijkertijd te organiseren.

Meer berichten