Ken Leunissen (l) en Igor Rutka (r) van Atletiekvereniging Zuidwal.
Ken Leunissen (l) en Igor Rutka (r) van Atletiekvereniging Zuidwal. Foto: Marjan Leunissen

AV Zuidwal-atleten in halve finales NK

Sport

HUIZEN - AV Zuidwal-atleten Igor Rutka uit Huizen en Ken Leunissen uit Blaricum hebben afgelopen weekeinde deelgenomen aan het NK Atletiek in Denk Haag en behaalden daar de halve finales.

Igor haalde de halve finale op de 400 m en streed tegen nationaal recordhouder Liemarvin Bonevacia en tijdsfavoriet Tony van Diepen. Ken Leunissen liep tegen toppers als Churandy Martina en Taymir Burnet in de halve finale 200 m.

Ranglijst
Igor plaatste zich als 15e op de 400 m en Ken op de 21e plek van de ranglijst op de 200 m. Eerder dit jaar behaalde Igor Rutka een zilveren medaille op de 200 m en een bronzen medaille op de 400 m van het Nederlandse Studenten Kampioenschap Atletiek outdoor in Groningen.

Ken Leunissen was op dit toernooi op de 100 meter goed voor een zilveren medaille. Hiermee zet Atletiekvereniging Zuidwal een serieus potentieel op de kaart van de Nederlandse atletiektop.