Het eerste heren softbalteam van De Zuidvogels.
Het eerste heren softbalteam van De Zuidvogels. (Foto: BSV De Zuidvogels)

Heren softballers De Zuidvogels naar Europees toptoernooi

  Sport

HUIZEN - Het heren 1 softbal team van BSV De Zuidvogels speelt van 24 tot en met 31 augustus in de Europese Supercup in Rome.

Een plek in dit toernooi wisten de mannen af te dwingen door vorig jaar als 3e te eindigen in de hoogste klasse van de Nederlandse competitie.

Europees toptoernooi
Een selectie van 17 man reist af naar Italië om daar een gooi te doen naar een zo hoog mogelijke klassering in dit Europese toptoernooi.

De strijd wordt aangegaan met tal van Europese landskampioenen en de meeste tegenstand mag worden verwacht uit Denemarken en Tsjechië.

Ambitieus
Ambitieus, maar realistisch, omdat het team ook dit jaar weer meespeelt om het kampioenschap in de hoogste klasse waar men op dit moment vierde staat. Het team wordt aangevuld met 3 buitenlandse spelers die hopelijk nog iets extra's kunnen toevoegen.

De verrichtingen van het team tijdens het toernooi zijn te volgen op de site van het toernooi. De heren hebben deze campagne zelf gefinancierd door middel van crowdfundingsacties en daarmee al veel van zich laten horen. Ze zijn te volgen via Instagram en Facebook.

Meer berichten