Oprichters van de Dynamic Dance Academy Kim en Sean William in de danszaal van Rebelsport.
Oprichters van de Dynamic Dance Academy Kim en Sean William in de danszaal van Rebelsport. (Foto: Bob Awick)

Dynamic Dance Academy wil dat iedereen zijn talenten ontwikkelt

  Sport

HUIZEN - De oprichters van de Dynamic Dance Academy willen dat iedereen zijn talenten ontwikkelt en dat gaat verder dan dansen alleen. Van beginner tot toptalent kan terecht voor urban en klassieke dansstijlen

Kim Tawjoeram en Sean William Bogaers leerden elkaar kennen bij danslessen. Samen zijn ze in 2010 gaan lesgeven bij Rebelsport. Nu zijn ze begonnen met hun eigen Dynamic Dance Academy, die onderdak vindt bij deze sportschool.

Inspiratie
"Wij bieden bij onze dansacademie een sociaal veilige plek en inspiratie. Een plek waar je iets kunt creëren en kan delen in een creatieve jongerencommunity. Vanuit de Stichting Dynamic Arts, waar de dansacademie onderdeel van is, willen we dat mensen, en met name jongeren, iets gaan vinden dat ze gelukkig maakt op een duurzame manier. Onze visie is sociale kunst voor duurzaam geluk. Iets dat blijvend oplaadt, zoals dansen", legt Sean William uit.

Kringloop
Hij ziet het als een kringloop die begint bij het bieden van inspiratie op een veilige plek, waar iedereen zichzelf kan zijn. Door educatie krijgt het talent van iemand de kans om te groeien. Daarna kan iemand iets zelf creëren en wat hij gemaakt heeft delen met een community.

"Wij nemen mensen mee naar plekken waar ze kunnen optreden en laten zien wat zij hebben geleerd en gemaakt", zegt Kim. Sean William: "Bij zo'n optreden krijgen ze erkenning voor hun talent. Dat laad je op. Daar krijg je ook weer inspiratie van en dan begin je weer opnieuw in deze kringloop. Met onze Dynamic Dance Academy willen wij zo het geluk van mensen cultiveren en hun dans verbeteren."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten