Ashley met haar gouden medaille die ze afgelopen weekeinde behaalde op een toernooi in Luxemburg.

Ashley gekwalificeerd voor WK karate in Chili

Sport

HUIZEN - De 14-jarige karateka Ashley Kakiay heeft zich geplaatst voor het WK WKF in Chili eind oktober. Dit heeft ze te danken aan de prestaties van de afgelopen wedstrijden.

Afgelopen zaterdag deed Ashley mee aan een karatetoernooi in Luxemburg. Dit toernooi was een meetmoment. Ashley moet aan meetwedstrijden mee doen om geselecteerd te kunnen worden voor het EK of WK WKF. Ashley heeft 6 partijen gevochten in de categorie tussen de 14-16 jaar tot 54 kg.

Goud
Ashley won alle partijen. Haar eerste partij won ze met 5-0 van een Nederlandse karateka. Hierna versloeg ze een tegenstander uit Frankrijk, twee keer iemand uit Portugal en nog een keer een karateka uit Nederland. Haar finalepartij won ze van een karateka uit België. Ashley won hierdoor goud.

Ashley zou al meedoen aan het WK WIKF in Londen, dat alleen voor de stijl Wado is. Dit toernooi moet ze nu laten lopen om mee te doen aan het WK WKF, dat voor alle karatestijlen is.  Ze gaat zich daar nu op voorbereiden.