Gerson met links wethouder Roland Boom en zijn trainers en rechts een afvaardiging van het Erfgooiers College.
Gerson met links wethouder Roland Boom en zijn trainers en rechts een afvaardiging van het Erfgooiers College. Foto: Carin van den Berg

Karateka Gerson (16) gehuldigd door gemeente

Sport

HUIZEN - Karatekampioen Gerson Wattilete is vanmiddag gehuldigd door de gemeente. Hij kreeg uit handen van wethouder Roland Boom een bos bloemen en een cadeaupakket.

De huldiging vond plaats in het bijzijn van familie, sponsoren, trainers en andere betrokkenen. Bijzondere gast was zijn 88-jarige oma. Ook zijn trainers en een afvaardiging van het Erfgooierscollege werden bedankt voor de steun van Gerson.

Wedstrijden
De nu 16-jarige Gerson begon met karate op 7-jarige leeftijd bij Rebelsport. Toen hij 11 was maakte hij de overstap naar Van Hellemondsport Hilversum, omdat hij graag aan wedstrijden wilde deelnemen.

Hij heeft al een lange lijst met medailles, waaronder een gouden en bronzen op het WIK WIKF in 2017 Nederland. Dit jaar behaalde hij in september zilver individueel en goud in teamverband voor de Global cup WIKF in Londen.

NK
Bovendien werd hij door een team uit Ierland uitgenodigd om volgend jaar deel te nemen aan de Ierse open Internationale karatewedstijden. Dat is bijzonder. Hij komt dan uit voor de Ierse sportclub WIKF Ierland Julianstown. Op dit moment bereidt hij zich voor op het NK 2019 in november.

Gerson zit op het Erfgooiers College in Huizen en krijgt door zijn talentenstatus van het NOC*NSF vrij van school voor wedstrijden in het buitenland. Hij zit in het examenjaar en het gaat ook goed op school.

Sponsoren
De huldiging werd door Welke Professionals aangegrepen om Gerson een waardecheque te geven ter van 1.000 euro. Hij is namelijk nog steeds op zoek naar sponsoren, zodat hij ooit zijn droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen kan waarmaken.

Uit de krant