Voor het eerst vond het Goois Schaakkampioenschap plaats in de kelder van De Krachtcentrale.
Voor het eerst vond het Goois Schaakkampioenschap plaats in de kelder van De Krachtcentrale. Foto: Bob Awick

Henk van der Poel wint Goois Schaakkampioenschap

Sport

HUIZEN - Henk van der Poel heeft afgelopen zaterdag op Wereldschaakdag het rapid-schaakkampioenschap van het Gooi gewonnen dat werd georganiseerd door de Gooise Schaakvereniging.

Het toernooi werd voor het eerst georganiseerd en gehouden in de kelder van De Krachtcentrale. Hier streden 63 schakers in drie poules met elkaar.

Meesterniveau
De A-poule was het sterkst bezet met spelers op meesterniveau. Hier deed ook 10-jarige toptalent Ansh Jakhari deelnam. Hij is de huidig kampioen van Nederland bij de jeugd tot en met 10 jaar.

De jonge schaker werd uiteindelijk tweede met  2 punten achterstand op Huizer Henk van der Poel, die in de meesterklasse speelt. Ansh wist Henk wel te dwingen tot een remise.

Ton van Rooijen van Schaakvereniging Almere werd overtuigend eerste in poule B door met 1,5 punt meer uit de buurt van de nummer twee te blijven.

Dicht bij elkaar
In de C-poule werd Jeroen Makkinje van En Passant uit Bunschoten winnaar in zijn groep met 6 punten uit 7 wedstrijden. Er waren twee achtervolgers met 5,5 punt, dus de top zat dicht bij elkaar.

Ook in deze poule was een jonge speler die van zich liet spreken. De 10-jarige Sasha Kurt wist als enige te winnen van de uiteindelijke winnaar Jeroen Makkinje.

Prachtig toernooi
De Gooise Schaakvereniging kijkt terug op een 'geweldig leuk en prachtig toernooi', waarin ook vele regio-verenigingen deelnamen, zoals bijvoorbeeld Het Dikke Torentje uit Eemnes, Bussums Schaakgenootschap, Schaakvereniging Almere, Hilversum Schaakgenootschap et cetera.

Het is de bedoeling dat het toernooi een jaarlijks terugkerend evenement in De Krachtcentrale wordt. Winnaar Henk van der Poel zou dan zijn titel kunnen verdedigen.


Uit de krant

!