Ondanks de herfstvakantie deden toch zo'n 900 lopers mee.
Ondanks de herfstvakantie deden toch zo'n 900 lopers mee. (Foto: Bob Awick)

Weergoden zijn Lidl Wolfskamerloop goedgezind

  Sport

HUIZEN - De weergoden waren de Lidl Wolfskamerloop afgelopen zondag goedgezind. De temperatuur scheelde weliswaar tien graden met de dag ervoor, de wind was gaan liggen en het was fantastisch loopweer.

Ondanks de Herfstvakantie stonden er toch zo’n 900 lopers aan de start. Zo'n 120 vrijwilligers maakten het mogelijk om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen.

Warming-up
Begonnen werd er met een stevige muzikale warming-up door Marc Vonno van Coronel Sports. Daarna liepen Kabouters en de jonge jeugd de longen uit hun lijf voor de 600 meter of de 1,2 of  2,5 kilometer.

De 5 kilometer had dit jaar zich stevig uitgebreid met de Bedrijvenloop, waar 13 teams streden om de wisselbeker. Uiteindelijk was ICT-bedrijf Websteen de grote winnaar met twee teams van Lentink Accountants op de tweede en derde plaats.

10 kilometer
Luc Velzeboer uit Almere werd eerste op de 10 kilometer met een tijd van 33.39 minunten, achtervolgd door Erik Kallenberg in 34.24 minuten en Raymond Lozekoot in 34.49 minuten.

Bij de vrouwen werd de strijd gewonnen door Nicole Weijling-Dissel uit Egmond aan de Hoef met 37.41 minuten. Kim Hittinger kon haar titel van vorig jaar niet verdedigen met 38.05 minuten en werd tweede. Als derde eindigde Laura Hermans in 38.21 minuten.

Meer berichten