Ashley met haar coach Virgil Fisser.
Ashley met haar coach Virgil Fisser.

Ashley Kakiay 5e op WJK karate in Chili

  Sport

HUIZEN - Ashley Kakiay (14) is vijfde geworden op het WJK karate in Chili. Ashley heeft hiermee voldaan aan de kwalificatie-eisen voor het EK 2020 in Hongarije en doet 24 november mee aan het NK in Zoetermeer.

De scholiere is vanmorgen thuisgekomen na een heftig toernooi en gaat morgen weer naar school. Het toernooi was met name heftig vanwege de protesten in Chili.

Rellen
"De eerste dagen waren heel heftig. Rond het hotel waren rellen. Ashley zag de eerste twee dagen alleen maar rook en vuur uit het raam van het hotelkamer", vertelt haar moeder, die blij is dat haar dochter weer veilig thuis is.

"Sporters mochten niet in of uit het hotel. Ook was er een avondklok van kracht in Chili. Na overleg met de Chileense autoriteiten haalde Karate Bond Nederland het team niet terug."

"Dit in tegenstelling tot Japen en Zweden, die zich wel hebben teruggetrokken. De Chileense autoriteiten konden de Nederlandse sporters wel veiligheid in hotel garanderen."

Eerste WK
Ashley vertrok vorige week vrijdag naar het WK karate in Chili, waar ze meedeed met ruim 1.500 deelnemers uit 90 Landen. Dit was het eerste WK voor haar. In totaal heeft ze vier partijen gevochten.

De karateka verloor haar eerste partij van Egypte met 1-0. Omdat Egypte haar volgende partij won, kreeg Ashley een herkansing. Ze moest het vervolgens opnemen tegen Australië.

Deze partij won Ashley met 4-0. Hierna kwam ze tegenover Indonesië te staan en deze partij won Ashley met 3-1. Toen kwam de vierde partij voor brons en helaas verloor Ashley deze van Marokko met 4-1, waardoor ze als 5e eindigde.

De rook van de protesten in Chili was zichtbaar vanuit het hotel waar de sporters verbleven.
Meer berichten