Nadiah tussen al haar trainers. Van links naar rechts: Jasper Huitsing, Jeroen Dahmen, Nadiah Krachten, Ruud Schras en John Bakker.
Nadiah tussen al haar trainers. Van links naar rechts: Jasper Huitsing, Jeroen Dahmen, Nadiah Krachten, Ruud Schras en John Bakker. Foto's: MarcoKrachtenFotografie

NK Judo Nadiah maakt promotie naar 2e dan

Sport

HUIZEN - Judoka Nadiah Krachten heeft gisteren uit handen van John Bakker (6e dan) namens de Judobond Midden Nederland de 2e dan in ontvangst mogen nemen. Een promotie die Nadiah heeft verdiend met haar tweede Nederlandse titels.

Haar eerste Nederlandse titel werd behaald in 2017 bij de cadetten. In oktober van dit jaar werd Nadiah Nederlands kampioen bij de senioren. Een ongekende prestatie van de toen nog 18-jarige judoka.

Het afgelopen seizoen waren er successen tijdens de Europacup wedstrijden in Kaunas, Sarajevo en Berlijn. Nadiah vertegenwoordigde TeamNL op de Europese en wereldkampioenschappen in respectievelijk Finland en Marokko.

Clinic
Nadiah gaf zondagochtend een clinic bij Rebelsport. De jonge talentvolle judoka’s mochten als uitdaging de Nederlands kampioen werpen met hun mooiste techniek. De clinic werd afgesloten met de promotie naar de 2e dan.

De aanwezigheid van ouders, deelnemers aan de clinic, belangstellenden, trainers en coaches maakte de uitreiking van de 2e dan voor Nadiah extra speciaal.

De aanwezigheid van de trainers en coaches waar het allemaal bij Rebelsport mee is begonnen en de aanwezigheid van haar huidige coach van RTC Noord West, maakten de promotie compleet.

Kwalificatietraject
De komende maanden zal Nadiah zich verder voorbereiden op haar kwalificatietraject voor de titeltoernooien die in 2020 weer zullen gaan plaatsvinden.

Dit doet ze met wedstrijden en trainingsstages in Nederland, België, Spanje, Portugal, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije en Italië.
Jonge talenten mochten Nadiah werpen met hun mooiste techniek.
Nadiah ondertekent het certificaat dat bij haar 2e dan behoort.Uit de krant