Bijmaat 1 (midden) werd kampioen en Bijmaat 2 derde (rechts). Hilversum werd tweede.
Bijmaat 1 (midden) werd kampioen en Bijmaat 2 derde (rechts). Hilversum werd tweede. (Foto: TTV Bijmaat)

Tafeltennisjeugd Bijmaat naar landelijke Klasse

  Sport

HUIZEN - Het eerste jeugdteam van Bijmaat heeft de eerste plaats verovert in de 1e klasse. Dit betekent dat het team naar de landelijke Klasse C gaat.

Dit jaar startte na de zomer zes teams van Bijmaat in de afdelingscompetitie. Twee kwamen uit in de eerste klasse, één in de tweede klasse, een team in de vierde, een in de vijfde en een team in de startersklasse.

Laatste wedstrijd
Op zaterdag 30 november speelden alle voornoemde teams hun laatste wedstrijd. Tot voor drie weken terug stond het tweede team van Bijmaat, met als spelers Daan Bakker, Daniël van der Heide en Milco Mekenkamp, nog op een eerste plaats.

Daar de laatste twee wedstrijden verloren gingen, waaronder tegen concurrent Hilversum op 30 november, viel dit team uiteindelijk terug naar de 3e plaats met 57 wedstrijdpunten.

Kampioenschap
Op plaats twee eindigde Hilversum met 63 punten, terwijl Bijmaat 1 het kampioenschap veroverde na een 9-1 overwinning op VTV 2 uit Nieuwegein.

Zij kwamen tot 67 overwinningen in deze eerste klasse poule. Dit team bestaat uit Noah Colmsee, Tom Ouwerkerk en Jochem Molenaar. 

Bijmaat 3
Het feest werd nog mooier, omdat Bijmaat 3 met Taylan Batman, Dick Schram, Jermo van Zomeren en Kevin Eggink , kampioen werd in de 2e klasse door concurrent Shot uit Soest met 4-3 te verslaan.

Taylan veroverde tevens de competitie-wisselbeker door 11 van de 12 van de door hem gespeelde wedstrijden te winnen hetgeen hem een percentage opleverde van 92 procent.

Meer berichten