Cees Leeflang met zijn groep atleten met een lichamelijke beperking, waar hij zich de laatste jaren enthousiast voor inzette.
Cees Leeflang met zijn groep atleten met een lichamelijke beperking, waar hij zich de laatste jaren enthousiast voor inzette. (Foto: Bob Awick )

Afscheid atletiektrainer Cees Leeflang

  Sport

HUIZEN - Cees Leeflang heeft gisteren na 25 jaar afscheid genomen als atletiektrainer bij Atletiekvereniging Zuidwal. De laatste jaren zette hij zich met name in voor sporters met een lichamelijke beperking, de LB atleten.

"Kinderen met een beperking kunnen meestal niet op een reguliere sportvereniging terecht, maar als ze een aantal jaren bij ons aangepast hebben gesport, komt het regelmatig voor dat sommigen van hen daarna alsnog integreren in de reguliere sport."

Niemand buitenspel
"Ook voor mensen met een handicap moet sporten optimaal toegankelijk zijn, want niemand mag buitenspel staan", zei hij in 2014 tijdens een interview. Dat was dan ook zijn motivatie om zich voor deze groep in te zetten.

Hij introduceerde in 2017 de racerunner bij zijn club. Een driewielfiets met zadel, zonder trappers, en een borststeun waar atleten mee kunnen lopen of rennen. Een sport die Olympisch gaat worden.

Sportzaal
Hij maakte zich met de club ook hard voor de komst van een kleine sportzaal bij de atletiekbaan aan de Aristoteleslaan, zodat LB atleten bij slecht weer niet in de kantine hoefden te sporten. Deze werd september vorig jaar geopend.

"Ik heb het altijd met veel plezier gedaan en kan terug kijken op een mooi resultaat", liet hij weten bij zijn afscheid van atleten, ouders en trainers. Cees blijft op de achtergrond wel betrokken bij Zuidwal.

Meer berichten