Jonge judoka's maken kennis met wedstrijdjudo.
Jonge judoka's maken kennis met wedstrijdjudo. (Foto's: Marco Krachten Fotografie)

Jonge judotalenten strijden in Rebelencompetitie

  Sport

HUIZEN  - Jonge judoka's van Joey’s Judoschool uit Nijkerk, Rebelsport uit Bunschoten en Rebelsport in Huizen streden afgelopen zaterdag in de Rebellencompetitie in de Huizer sportschool.

De Rebellencompetitie is voor jonge judotalenten een kennismaking met het wedstrijdjudo. Hiervoor waren in de spelzaal vier wedstrijdmatten gelegd en was een tribune voor het publiek gecreëerd.

Vier blokken
In vier blokken konden de jonge judotalenten in de verschillende leeftijdscategorieën zich laten zien op de tatami. Onder toeziend oog van Rene Veerman, JBN scheidsrechter, hebben ervaren wedstrijdjudoka’s van Rebelsport uit Huizen als scheidsrechters en als begeleiders gefungeerd.

Het toernooi werd begeleid door Timo Weinberg, Edwin Willems en Rachel Krachten. Drie trainers van zowel de wedstrijdgroep als de recreatieve judoka’s van Rebelsport uit Huizen. Timo, Rachel en Rene zijn als jonge judoka's zelf ook begonnen op de Rebellencompetitie.

Verrast
Als klap op de vuurpijl werden de judoka’s verrast door de aanwezigheid van de huidige Nederland Kampioen Nadiah Krachten uit Huizen. Ook Nadiah is als vijfjarige judoka bij Rebelsport begonnen en heeft op de Rebellencompetitie kennis gemaakt met het wedstrijdjudo.

Naast het winnen van een mooie beker werd er vooral sportief gestreden, lol gemaakt en beleefden de judoka’s, publiek en de organisatie een fantastische mooie dag.


Trotse jonge winnaars.

Meer berichten