Een toost van het bestuur op de zojuist gedoopte tweede boot van de Kleine Huizer Roer Vereniging (KHRV).
Een toost van het bestuur op de zojuist gedoopte tweede boot van de Kleine Huizer Roer Vereniging (KHRV). (Foto: Bob Awick )
video

Tweede boot Kleine Huizer Roei Vereniging gedoopt

  Sport

HUIZEN - Na een wervelende start van onze Kleine Huizer Roei Vereniging (KHRV) op 10 mei vorig jaar kon gisteren de tweede Pilot GIG gedoopt worden.

De vereniging roeit in deze boten met 6 roeiers en een stuurman of -vrouw op het Gooimeer. De boten liggen in Jachthaven Huizerhoofd aan de Ambachtsweg.

Roeiboot
"De GIG is van oudsher een traditionele houten roeiboot, die zijn oorsprong heeft in Cornwall aan de zuidwestkust van Engeland, om loodsen aan boord van zeeschepen te brengen. De eerste Pilot GIG dateert uit 1837", aldus voorzitter Erica de Vries.

De GIG van de KHRV is een moderne polyester uitvoering van 9,75 meter lang, 1,45 meter breed met een ledig gewicht van 350 kilo. Dankzij de groei van het aantal enthousiaste leden, de club heeft zo rond de 60 leden, werd het noodzakelijk een tweede boot aan te schaffen.

Bol An
"De eerste boot heet Vrom en Tom, Huizers dialect voor heen en terug. De naam van onze nieuwe boot is ook in het Huizers en heet Bol An, wat zoveel betekent als rustig aan."

Vanwege de storm vervielen de eerste onderlinge wedstrijden op het water. Die werden vervangen door te gaan roeien op roeimachines binnen. "Het was leuk om te zien hoe fanatiek iedereen hier toch van werd." Na afloop werden er mooie prijzen uitgereikt en was er snert.

Roeien
"Wie een keer zin heeft om te komen roeien, is van harte welkom. Roeien doe je heerlijk in de buitenlucht en is heel geschikt voor mensen met blessures aan bijvoorbeeld knieën. We zoeken vooral nog 30'ers en 40'ers, maar iedereen is welkom."

"We zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige vereniging die binnenkort haar éénjarig bestaan viert." Kijk voor meer informatie op www.khrv.nl.


Meer berichten