Zondag 1 maart vindt weer de Trappenbergloop van AV Zuidwal plaats.
Zondag 1 maart vindt weer de Trappenbergloop van AV Zuidwal plaats. (Archieffoto: Bob Awick)

Inschrijven voor Trappenbergloop

  Sport

HUIZEN - Atletiekvereniging Zuidwal organiseert dit jaar op 1 maart weer de Trappenbergloop. Een pittige hardloopwedstrijd in een van de prachtige natuurgebieden van het Gooi tussen Huizen en Bikbergen.

Ondanks dat het revalidatiecentrum en de voormalige mytylschool verhuisd zijn naar Hilversum, kan de start en finishlocatie achter de oude Mytylschool, net zoals vorig jaar, nog gehandhaafd blijven.

Kabouterloop
De kabouterloop start om 10.00 uur en is 600 meter lang. Deze is voor peuters vanaf geboortejaar 2014 en jonger en zij mogen met maximaal een begeleider meedoen.

Om 10.15 uur start de jonge jeugdloop van 1,15 kilometer voor de geboortejaren 2010-2014. De oudere jeugd van de geboortejaren 2005-2009 loopt een afstand van 2,3 kilometer en start om 10.45 uur.

Jeugdlopen
Bij de jeugdlopen is in iedere leeftijdscategorie een beker te verdienen. Bij de Kabouterloop worden er mooie medailles bij de finish uitgereikt.

Om 11.15 uur gaat de korte loop voor de recreatieve hardlopers van start die uit 1, 2 of 3 rondes van 2,5 kilometer kunnen kiezen. Om 12.30 uur start de lange loop over 10 kilometer voor wedstrijdlopers en goed getrainde recreanten. Zij lopen een eerste ronde van 3,4 kilometer en daarna twee ronden van 3,3 kilometer.

Meer ruimte
Door drie rondes van ruim 3 kilometer uit te zetten geeft dit het voordeel dat er meer ruimte ontstaat, waardoor de wedstrijdlopers beter hun gewenste tijd kunnen nastreven. Inmiddels hebben diverse toppers zich al ingeschreven.

Voor meer informatie en inschrijven: trappenbergloop.nl.

Meer berichten