Uiteindelijk was het parcours toch nog goed beloopbaar.
Uiteindelijk was het parcours toch nog goed beloopbaar. (Foto: Bob Awick )
foto's

Herbert Jansen en Jacoline van der Klip winnen Trappenbergloop

  Sport

HUIZEN - Herbert Jansen en Jacoline van der Klip hebben gisteren de wedstrijd over 10 kilometer gewonnen bij de Trappenbergloop van Atletiekvereniging Zuidwal. Dit deden zij respectievelijk in ene tijd van 34,04 minuten en 42,50 minuten.

Bij de heren volgden Leon Graumans, een bekende op het deelnemersveld, als tweede met een tijd 34,21 minuten, Alex Frederico in 34,59 minuten, Ian Pennekamp in 35,24 minuten en Erik Kallenberg sloot het rijtje af met 35,55 minuten.

Dames
Bij de dames werd Karin Vissers tweede in 43,13 minuten, Sonja van Hamersveld eindigde als derde plaats met een tijd van 43,57 minuten. Jitske Aans en Zuidwaller Leonie Kaspers behaalde de vierde en vijfde plek met een tijd van respectievelijk 45,06 en 45,58 minuten.

Ondanks de slechte weervoorspellingen voor het weekeinde was het uiteindelijk goed loopweer, met de modderpoelen ontwijken als uitdaging. Wegens de verzadigde grond had de parcoursbouwer op het laatste moment nog aanpassingen gedaan waardoor het parcours toch nog goed beloopbaar werd.

Waterig zonnetje
Uiteindelijk was er een waterig zonnetje en 600 inschrijvingen en werd de Trappenbergloop mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke sponsoren en 120 enthousiaste vrijwilligers.

Vanaf 10.00 uur stonden de Kabouters aan de start voor de 600 meter, sommigen huiverend voor wat er komen ging. Per kind mocht hier één begeleider mee rennen. Daaropvolgend waren de 1,15 kilometer en de 2,5 kilometer voor de jeugd met veel belangstelling bij de prijsuitreiking voor de talentvolle lopers.

Recreanten
De korte loop, met 1, 2 of 3 rondes van 2,5 kilometer, werd goed bezocht door de recreanten. Hier vielen geen prijzen te winnen, maar wel een eervolle vermelding in de uitslagenlijst.

Voor het eerst liepen onder begeleiding een aantal Huizer-maatjes mee: kinderen met een verstandelijke beperking. Van hen was het zeker een topprestatie. Voor het initiatief 'een woongroep realiseren' was een goede doel actie door AV Zuidwal opgezet.


Herbert Jansen komt als eerste over de finish bij de wedstrijdloop voor de heren. (Foto: AV Zuidwal)


Jacoline van der Klip finisht als eerste bij de wedstrijd voor de dames. (Foto: AV Zuidwal)


De start van de Kabouterloop. (Foto: AV Zuidwal)


De start van de jongste jeugd over 1,15 kilometer. (Foto: AV Zuidwal)                                            

Meer berichten