Pas als de scholen weer open zijn gaat de organisatie overleggen of het evenement door kan gaan.
Pas als de scholen weer open zijn gaat de organisatie overleggen of het evenement door kan gaan. (Archieffoto: Bob Awick)
corona

Stop op inschrijvingen Avondvierdaagse Huizen

  Sport

HUIZEN - Avondvierdaagse Huizen heeft besloten tot een stop op inschrijvingen en gaat pas verder kijken als de scholen weer opengesteld worden voor alle leerlingen. De avondvierdaagse staat dit jaar gepland van 25 tot en met 28 mei en het is onzeker of deze door kan gaan door het coronavirus.

"Alle mogelijkheden, van afgelasting tot verplaatsing, zullen dan onder de loep genomen worden. Hoewel de routes klaar liggen, de vergunningaanvragen de deur uit zijn en de vrijwilligers opgeroepen zijn, is er binnen het bestuur onzekerheid over de veiligheid van de deelnemers aan de Avondvierdaagse", aldus voorzitter Karin van Loon.

Twee maanden
"Op dit moment zou volgens de landelijke richtlijnen het evenement natuurlijk al niet door kunnen gaan, maar niemand kan en wil zeggen of dit over twee maanden nog steeds het geval is. Maar zelfs als over een maand de scholen weer open gaan, in hoeverre zou een dergelijk groot evenement met veel mensen bij elkaar een ongewenste piek op kunnen leveren van nieuwe besmettingen.?"

"Het bestuur van de Stichting Avondvierdaagse Huizen heeft daarom besloten om de mogelijkheid tot inschrijven te stoppen en af te wachten totdat er van overheidswege wordt besloten dat het veilig is om leerlingen weer op school bij elkaar te laten komen."

Overleg
"Er zal dan overleg plaats vinden met de scholen, gemeente en indirect de veiligheidsregio over de wenselijkheid van een dergelijk evenement. Er kunnen dan beslissingen worden genomen over doorgang, uitstel of afgelasting voor dit jaar."

"De Avondvierdaagse draait volledig op vrijwilligers zodat niet alleen de gezondheid van de deelnemers maar ook van de vrijwilligers erg belangrijk is. Een Avondvierdaagse moet veilig zijn voor iedereen, zowel qua route, qua verkeer maar zeker ook qua gezondheid van zowel de deelnemers als de vrijwilligers."

Alle informatie en voorgang wordt op de op de website www.a4dhuizen.nl geplaatst. Vragen kunnen altijd gesteld worden via bestuur@a4dhuizen.nl.

Meer berichten