De jeugd traint weer bij s.v. Huizen.
De jeugd traint weer bij s.v. Huizen. (Foto: s.v. Huizen)
corona

Georganiseerd sporten voor jeugd komt weer op gang

  Sport

HUIZEN - De bal rolt weer bij s.v. Huizen. Na de verplichte time-out door de coronacrisis van ruim 1,5 maand mogen de jeugdteams weer onder bepaalde voorwaarde gaan trainen. Bij sv Huizen konden de eerste jeugdteams op 30 april weer beginnen. "Wat fijn om de velden weer gevuld te zien met voetballende kinderen", aldus de club.

"Met man en macht is er de afgelopen dagen gewerkt om een plan te maken om weer trainingen te kunnen geven aan de jeugd. Na goedkeuring van de gemeente Huizen is er door de trainers en veldbeheer hard gewerkt om het sportpark volgens de protocollen in te richten."

"Ook zijn er verplichte routes voor auto’s en fietsers. Voor zowel de spelers als de ouders, maar ook voor de trainers, begeleiders en vrijwilligers, zijn er protocollen opgesteld waar aan gehouden moet worden." De jeugd tot 12 jaar mag gewoon trainen onder de gebruikelijke omstandigheden. Vanaf 12 tot 18 jaar zal er getraind worden met 1,5 meter afstand.

Ook kinderen die geen lid zijn van de vereniging mogen meetrainen. Hiervoor moeten zij zich dan wel eerst aanmelden via meetrainen@svhuizen.nl onder vermelding van naam en geboortedatum.

Tekst gaat verder na de foto


Ook de peutertjes bij Rebelsport zijn weer begonnen, maar wel buiten. (Foto: Tijn Branderhorst)

Rebelsport
Ook Rebelsport is weer voorzichtig aan het opstarten. "Onze stoere Rebelse peutertjes van 2,5 jaar zijn begonnen. Buiten met wind en zon. De eerste vraag van Pep: 'juf mag mijn jas uit?' Een beter begin kunnen we ons niet wensen."

Surfclub Gooimeer
"Van wethouder sport Roland Boom heeft de surfclub groen licht gekregen om mee te doen met activiteiten voor de jeugd in Huizen. Wie al een beetje surfervaring heeft kan mee komen doen met de trainingen. "We kunnen helaas geen training geven aan beginners omdat we daarbij geen 1.5 m afstand kunnen houden", laat de club weten.

Zondag 10 mei start de club met een opfristraining van 13.00 tot 15.30 uur en de drie zondagen erna vindt de gevorderden training plaats. "Om mee te kunnen doen, dien je al een beetje te kunnen windsurfen, doordat je bijvoorbeeld eerder een beginnerscursus hebt gevolgd of op een andere manier geleerd hebt het zeil op te trekken, een stukje te varen en te keren bij matige wind."

De club werkt met leeftijdsgroepen van jeugd tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar. De deelname is gratis. Opgeven kan door te mailen naar mariska@surfclub.nl.

Huizer Hockey Club
Ook hier is de toestemming van de wethouder sport binnen. "Maandag 4 mei zijn we weer gestart met de trainingen voor de jeugd in de A (18 JAAR) tot en met F(6 JAAR) -categorieën. Mochten er jeugd zijn die geen lid is, dan kan deze zich aanmelden via de jeugdcommissie van onze club."

Vrijwilligers komen helpen met het handhaven en het begeleiden van kinderen van parkeerplaats naar het veld en terug. Daarnaast wordt er regelmatig gecontroleerd door boa’s. "Bij het niet navolgen van de regels kunnen zij boetes opleggen en zelfs het sportcomplex afsluiten. Niet luisteren = niet trainen", laat de vereniging weten.

Tekst gaat verder onder de foto


De jeugd van Atletiekvereniging Zuidwal is ook weer begonnen met trainen. (Foto: AV Zuidwal)

Atletiekvereniging Zuidwal
De trainingen voor jeugdleden bij Atletiekvereniging Zuidwal zijn ook weer van start gegaan. "Na bijna 2 maanden opende de Huizer atletiekvereniging afgelopen zaterdag het hek weer voor bijna 100 enthousiaste jeugdleden", meldt de club.

Nadat premier Rutte op 21 april liet weten dat jeugdige sporters weer mochten sporten, is door trainers en bestuur, in nauw overleg met het Sport Platform Huizen en de gemeente Huizen, een plan van aanpak opgesteld om sporten op een verantwoorde wijze mogelijk te maken voor de jeugdleden."

"Deze trainingen staan, in lijn met de landelijke gedachte om jeugd zoveel mogelijk te laten sporten, ook open voor niet-leden. Wie geen lid is maar wel mee wil trainen kan zich aanmelden via de website www.avzuidwal.nl."

Meer berichten