De opening van September Sportmaand in 2019 op Plein 2000.
De opening van September Sportmaand in 2019 op Plein 2000. (Archieffoto: Carin van den Berg)
corona

September Sportmaand wordt dit jaar Sportweek

  Sport

HUIZEN - Het bestuur van Sport Platform Huizen vindt het niet gepast om dit jaar een Sportmaand in te plannen en heeft besloten een Huizer Sportweek te organiseren die gelijke tred houd met de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september.

"COVID-19, het coronavirus, heeft een behoorlijke impact op de sport en daarmee ook het verenigingsleven. Er wordt momenteel een groot beroep gedaan op de tijd en veerkracht van alle vrijwilligers bij de sportverenigingen. Een Sportmaand onder deze omstandigheden is niet verstandig."

Succes
De NOC*NSF Nationale Sportweek was in Huizen inmiddels uitgegroeid tot September Sportmaand, waarin meerdere sportaanbieders de tijd namen om nog meer inwoners in beweging te krijgen. Op de Huizerdag werd in 2019 de opening van de September Sportmaand op het - Sport - Plein 2000 voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd. Dat was een groot succes.

"De Huizerdag zal dit jaar echter ook niet doorgaan. De hechte samenwerking met Stichting Huizerdag, de vaste hoofdsponsors, de donateurs, zorginstellingen en bedrijven die belangeloos de Sportmaand ondersteunden, dat is dit jaar allemaal anders, dus doen we het ook anders."

Sportweek
"In de Huizer Sportweek die van 18 tot en met 27 september wordt gehouden, staan nog steeds de sportverenigingen centraal. Zij gaan dan ook weer hun sportaanbod voor de diverse doelgroepen promoten, ondersteund door Sport Platform Huizen. Vanwege het coronavirus doen zij dit zoveel mogelijk op de eigen locatie en daarbij houden zij rekening met de dan geldende richtlijnen."

Meer berichten