Drie maanden tennissen en vier lessen in de zomer.
Drie maanden tennissen en vier lessen in de zomer. Foto:: Erik van der Hulst

'Zomer Challenge' bij tennisvereniging De Kuil voor iedereen

Sport

HUIZEN - De Nederlandse tennisbond (KNLTB) heeft de 'Zomer Challenge' ontwikkeld. Dit is een compact kortlopend lidmaatschap voor jong en oud bij een tennisvereniging. Ook tennisvereniging De Kuil in Huizen doet hier aan mee. Deze 'Zomer Challenge' omvat een lidmaatschap voor 3 zomermaanden inclusief tennislessen.

Hiermee pakt de tennisbond de handschoen op die het kabinet de sportverenigingen heeft toegeworpen om ook de deuren te openen voor mensen die nog niet sporten of vanwege de coronacrisis niet hun eigen sportactiviteiten kunnen oppakken. Tennis is daarbij bij uitstek een sport waar je 1,5 meter afstand kunt houden en bij De Kuil buiten wordt gespeeld. Een verantwoorde manier om op dit moment te sporten.

Aanbod
"De Kuil heeft de KNLTB 'Zomer Challenge' vormgegeven in een aantrekkelijk aanbod: vrij tennissen wanneer men wil gedurende de maanden juli, augustus en september. Er worden 4 tennislessen aangeboden door een gecertificeerde trainer en men kan meedoen aan alle clubactiviteiten.

De kosten hiervoor zijn € 75 voor Senioren en € 25 voor Junioren tot en met 18 jaar", laat de club weten. Alle informatie over deze 'Zomer Challenge' en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op www.hltcdekuil.nl.

Maatschappelijke rol
De Kuil werkt bovendien mee aan het 'Meedoen HBEL' project, waarbij kinderen uit gezinnen met een kleine beurs via de gemeente gratis kunnen tennissen. Zo pakt de club graag haar maatschappelijke rol.

"Velen zullen dit jaar niet op vakantie kunnen, maar als in juli ook ons terras weer open mag, is een gezond potje tennis met een gezellig drankje na afloop een heerlijk alternatief", aldus de club.

Uit de krant