Een vol tennispark tijdens de introductiedag van de Zomerchallenge.
Een vol tennispark tijdens de introductiedag van de Zomerchallenge. (Foto's: HLTC De Kuil)
foto's

Zomerchallenge De Kuil groot succes

  Sport

HUIZEN - Tennisvereniging De Kuil heeft maar liefst 140 nieuwe zomerleden mogen begroeten door de Zomerchallenge van de tennisbond.

De Zomerchallenge werd aangeboden om mensen in deze coronatijd te laten bewegen. Naast dat men 3 maanden voor een aantrekkelijk tarief onbeperkt kan tennissen, worden er 4 groepslessen aangeboden.

Introductiedag
Afgelopen zaterdag was de introductiedag voor de deelnemers, van wie de helft onder de 18 jaar is. Na het welkom werd er een tennisclinic gegeven door de trainers.

Het weer werkte niet echt mee, maar dat was dan ook het enige. De aanwezigen lieten zich -letterlijk- niet uit het veld slaan door miezerig weer en met groot enthousiasme is de kennismaking met de tennissport begroet en afgesloten met geanimeerde ontmoetingen op het terras.

Er werden spontaan telefoonnummers uitgewisseld voor leuke partijtjes en afspraken gemaakt om deel te nemen aan toss-activiteiten en komende gezelligheidstoernooitjes. Stilzitten in de tuin is er niet bij deze zomer…’aan de slagop de tennisbaan is het devies.

Profvoetballers
Ook profvoetballers hebben de Huizer tennisclub ontdekt. Samen met topfysiotherapeut Niels Veldman van de KNVB kwamen de aanvoerder FC Utrecht Willem Janssen, Robin van der Meer, oud FC Utrecht nu Excelsior, en Wout Droste, Heracles nu Go Ahead Eagles, tennissen.

Ze zijn allen herstellende van een kruisbandoperatie. Zij trainden onder de bezielende leiding van De Kuil hoofdtrainer Harald Wernsen. Er werd 1,5 uur hard getraind en aan techniek en tactiek gewerkt met als hoofddoel: plezier en ontspannen, maar wel intens bewegen, in een andere setting dan op een voetbalveld.

De mannen waren kapot na 1,5 uur op de baan maar genoten ook enorm van de training in de prachtige omgeving. Meerdere trainingssessies staan op het programma.

De helft van de zomerleden is onder de 18 jaar.

Ook profvoetballers die herstellen van een kruisbandoperatie hebben de tennisclub gevonden.

Meer berichten