<p>Nadiah gaat op Papendal het fulltime juniorenprogramma volgen.</p>

Nadiah gaat op Papendal het fulltime juniorenprogramma volgen.

(

Foto: MK Fotografie

)

Topjudoka Nadiah Krachten naar Nationaal Trainingscentrum Papendal

  Sport

HUIZEN - Judoka Nadiah Krachten (19) uit Huizen behoort tot de nieuwe lichting judoka’s die doorstroomt op het Nationaal Trainingscentrum Papendal. Vier dames en acht heren, waaronder Nadiah, maken de overstap naar het fulltime juniorenprogramma.

Nadiah Krachten genoot haar jeugdopleiding bij Rebelsport in Huizen en won de afgelopen jaren meerdere medailles op nationale en internationale toernooien. Het afgelopen jaar won zij meerdere medailles op de Europacup wedstrijden en vertegenwoordigde zij Nederland op Europese en Wereld kampioenschappen.

Uitdagingen
Naast haar trainingen bij Rebelsport zocht Nadiah al snel naar meer uitdagingen en had de drang om beter te worden.   Daarom trainde ze ook bij andere organisaties mee. Vanuit de verschillende selectietrainingen bij JTS Heerde en Haarlem werd het fulltime programma gevolgd bij het Regionaal Trainings Centrum in Haarlem.

De regerend Nederlands kampioen in de -63 kg is haar club in Huizen altijd trouw gebleven. Het voelt als thuiskomen als zij de tatami bij Rebelsport opstapt. Als Erelid voelt Nadiah de verbinding met de club waar zij als vijf jarig meisje, zoals vele kinderen, bij Meester Bakker is begonnen met judo. 

Volgende stap
Nu 15 jaar later is Nadiah nog steeds een gedreven en gepassioneerde  judoka met de wil om te leren en te ervaren, maar bovenal ook het plezier en de lol die zij ervaart van haar geweldige mooie sport judo. Haar selectie is een volgende stap in haar nog jonge carrière. Nadiah gaat met ingang van 24 augustus wonen en trainen op Papendal, het Olympisch sporthart van Nederland.

Meer berichten