<p>Warming-up op atletiekbaan.</p>

Warming-up op atletiekbaan.

(

Foto:Peter van den Driessche

)

Start to run voor beginners bij AV Zuidwal

  Sport

HUIZEN De jaarlijkse hardloopcursus Yakult Start to Run start zaterdag 19 september, het begin van de landelijke sportweek, bij Atletiekvereniging Zuidwal. Het maakt van de deelnemers in zeven weken hardlopers.

Met deze cursus, mede georganiseerd door de Atletiekunie, leren deelnemers van ervaren professionele hardlooptrainers op een verantwoorde manier hardlopen. Tijdens de cursus wordt 2 keer per week getraind. In de zevende week zijn de deelnemers klaar voor de (Yakult) Start to Run Finishloop: 25 minuten non-stop hardlopen.

Leren hardlopen
Een les duurt ongeveer 75 minuten. Hierin gaan deelnemers samen leren hardlopen volgens het Yakult Start to Run-trainingsschema. Bij AV Zuidwal trainen ze zowel op de baan als in de natuur. De trainingen zijn op de woensdag om 19.30 uur op de baan en zaterdag om 09.15 uur in de natuur.

Deelnemers oefenen en leren de juiste houding- en looptechniek volgens de methodiek van Bewust Hardlopen. Daarnaast wordt aandacht besteed  aan romp- en krachttraining zodat het lichaam sterk en lenig wordt. Daarbij krijgen deelnemers handige informatie over hardloopschoenen en -kleding en over eten en drinken.

Persoonlijke feedback
De trainers helpen deelnemers op weg. Die krijgen een trainingsschema, zodat ze extra kunnen lopen en belangrijk: de trainers geven persoonlijke feedback en maken video-opnames waar deelnemers na afloop van de training samen met de trainer naar terug kunnen kijken.

De kosten zijn  € 49,50 en inschrijven kan via www.yakultstarttorun.nl. Wie samen inschrijft, krijgt een vriendendealkorting van € 7,50. Wie meer informatie wil, kan woensdag 16 september om 19.30 uur naar de informatieavond met gratis proeftrainingen bij Atletiekvereniging Zuidwal aan de Aristoteleslaan 2. Voor nog meer info: www.avzuidwal.nl.

Meer berichten