<p>Djoke bij de finish van de triatlon in Huizen.</p>

Djoke bij de finish van de triatlon in Huizen.

Actie Djoke van Marum voor HandicapNL afsluiting Sportweek

  Sport

HUIZEN - Djoke van Marum gaat via de HandicapNL Virtuele Run geld in te zamelen voor mensen met een beperking. Sport Platform Huizen heeft haar actie omarmd en die is daardoor tevens de afsluiting van de Sportweek in Huizen. Vanuit diverse sportverenigingen zullen leden een stuk met Djoke op pad gaan.

Djoke start 27 september voor haar 21 kilometer rollen in haar rolstoel om 13.00 uur bij AV Zuidwal aan de Aristoteleslaan. Haar tocht gaat via diverse sportlocaties, waar een of twee sporters zich bij haar aansluiten. Dit is binnen de coronamaatregelen verantwoord.

Verbinden
Sport Platform Huizen vindt het een mooie manier om sportverenigingen met elkaar te verbinden en gelijk aandacht te vragen voor mensen met een beperking. Sponsor Albert Heijn ondersteunt deze actie ook in het kader van de Sportweek.

In Nederland zijn ruim 2 miljoen mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. Zij ervaren veel overeenkomstige problemen. Ze voelen zich vaak eenzaam. Ze zijn afhankelijk van zorginstanties. Raken verstrikt in ingewikkelde regels en hebben weinig eigen regie. Dat kan én moet beter. Daarom wordt er geld ingezameld.

Collecte
De Virtuele Run waar Djoke aan meedoet, maakt deel uit van het gróótste virtuele event van 2020: de HandicapNL Collecte

Run

, waarbij zeven dagen lang zo veel mogelijk meters worden afgelegd om geld op te halen voor mensen met een handicap.

Meer berichten