Djoke van Marum deed de halve marathon per wheeler.
Djoke van Marum deed de halve marathon per wheeler. Foto: AV Zuidwal

Djoke van Marum doet halve marathon voor HandicapNL

Sport

HUIZEN - Met een halve marathon heeft paralympisch sportster Djoke van Marum gisteren de sportweek en de collecteweek voor HandicapNL afgesloten. De meervoudig wereldkampioene legde 21 kilometer af op haar wheeler langs diverse Huizer sportverenigingen. 

Met deze actie haalde ze geld op voor HandicapNL. De stichting steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. In zeven dagen is geprobeerd zoveel mogelijk geld in te zamelen en Van Marum deed gisteren haar uiterste best om, samen met andere sporters die onderweg aanhaakten, zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. Dat deed zij door diverse sportverenigingen aan te doen en daar meteen te collecteren voor het goede doel. 

Wethouder Maarten Hoelscher gaf begin van de middag de aftrap bij AV Zuidwal en besloot zelf ook een stuk van het parcours af te leggen op een zogenoemde race runner. Na zo’n 2,5 uur eindigde de tocht langs diverse sportclubs weer bij AV Zuidwal. 

De Huizerse werkt als leerkracht Vorming, Scholing en Training bij Koninklijke Visio. Als speelster van het Nederlands Dames Zitvolleybalteam deed zij mee aan de Spelen van Athene 2004 (zilver), Beijing 2008 (brons), London 2012 en RIO 2016. De run werd ondersteund door het Sport Platform Huizen. 

Wethouder Hoelscher pakte ook een stuk parcours mee.

Uit de krant