Pauline Rebel is blij dat de spullen nu weer terug zijn.
Pauline Rebel is blij dat de spullen nu weer terug zijn. Foto: Bob Awick

Gestolen spullen Rebelsport binnen 24 uur weer terug

Sport

HUIZEN - De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Rebelsport heeft binnen 24 uur zijn spullen weer terug. “De jongens die ze hebben gestolen, zijn herkend en mijn man en ik hebben met de politie de spullen weer teruggehaald”, laat sportschoolhouder Pauline Rebel weten.

Gisterenmorgen ontdekte een medewerker dat 24 dumbells en twee bankdrukbankjes waren meegenomen die achter de sportschool aan de Kerkstraat stonden onder een tent. De spullen stonden daar zodat leden konden blijven sporten met inachtneming van de coronamaatregelen.

Camerabeelden
Het bericht van de diefstal werd breed gedeeld  ”We hadden ook de camerabeelden uit de buurt bekeken die we hadden gekregen. Daarop zagen we dat in de nacht van zondag op maandag jongens wandelend langs waren geweest en om 4.37 uur maandagochtend zijn die teruggekomen met een auto en hebben alles meegenomen”, vertelt Pauline Rebel.

Huizen in Beeld had meer foto’s online gezet en daar herkenden mensen de spullen en tipten sportschoolhouder Pauline Rebel uiteindelijk over wie de spullen hadden meegenomen. “Gisterenavond om 22.30 uur kregen we de gouden tip. Daar hebben we een jaar gratis sporten voor uitgeloofd.”

Politie
Pauline Rebel belde de politie en samen werd naar het adres getogen waar de spullen zouden zijn. “We hebben de jongeman voor de keuze gesteld om het nu meteen te regelen of hij kon het met de politie regelen. De helft van de spullen stond bij iemand anders en ook die hebben we opgehaald.”

Of hier het verhaal nu met een goed einde afloopt, is nog niet bekend. “Ik laat het er nog niet bij zitten. Ik heb de jongens voor vanavond uitgenodigd voor een goed gesprek.”

Doneeractie
Ondertussen had de doneeractie van lid Marco Krachten al ruim 1.500 euro opgebracht. “Dat geld wordt weer teruggestort. We zijn nu aan het uitzoeken hoe”, laat hij weten. Pauline Rebel: “We hebben zoveel berichtjes gehad en liefde van de mensen. Er zijn zelf jonge kinderen geweest die hun spaarpot hebben geleegd en dat hebben gedoneerd. Dat is bijzonder om mee te maken.”

Lees meer over de reden waarom Marco Krachten een doneeractie begon op Huizen Extra

Uit de krant